De wereld van de vliegmachines blijft een sterke aantrekkingskracht op autofabrikanten uitoefenen. Nu is het Aston Martin dat met deze Volante Vision Concept op de proppen komt.

De Volante Vision Concept is een – tot op heden alleen in digitale vorm bestaand – concept dat volgens Aston Martin CEO Andy Palmer de toekomst is om ons te transporteren door de constante groei van steden. Aston Martin heeft voor zijn vliegende gevaarte overigens samengewerkt met knappe koppen van de Cranfield University, Cranfield Aerospace Solutions en Rolls-Royce.

De ‘vliegende Aston’ kan verticaal opstijgen en landen en heeft dus geen lange strook asfalt nodig om van de grond te komen. Drie volwassenen zouden in de Volante Vision Concept moeten kunnen plaatsnemen. Het beschikt over een hybride aandrijflijn en moet in staat zijn om autonoom te vliegen, ook in en boven steden.
Onder de motorkap ligt een gasturbine in combinatie met een hybride aandrijving die is geproduceerd door Rolls-Royce. Dankzij de tri-rotor propellers die Cranfield University heeft ontwikkeld, stijgt de jet verticaal op.

Concrete productieplannen zijn er vooralsnog niet, maar Aston Martin noemt het concept van een dergelijk vervoermiddel wel interessant.